Als u een dierbare bent verloren moet er veel geregeld worden in een hele korte tijd.

U kunt natuurlijk alles uit handen geven, maar de meeste mensen kiezen er toch voor om veel dingen zelf te regelen. Ook als een soort laatste eerbetoon aan de overledene. Ik wil u graag helpen met het uitzoeken en het maken van mooi en passend bloemwerk.

Omdat rouwwerk altijd op een zeer korte termijn besproken moet worden kom ik graag bij u aan huis zodat u in alle rust een keuze kunt maken uit de vele mogelijkheden. Ik adviseer u graag over de mogelijkheden en wil graag wat zorg voor u uit handen nemen.

De mogelijkheden voor bloemwerk bij een afscheid zijn heel divers, zowel qua vormgeving als qua prijs. Rouwtakken, bloemstukken, gebonden boeketten, kistbedekkingen en kransen zijn de bekendste soorten. Meer bijzondere soorten samenstellingen van grafwerk zijn de speciale vormen zoals een hart of kussen.
Grafwerk wordt altijd op een houder gemaakt waaraan een handvat zit, zodat deze gemakkelijk te dragen is.

 

   

Gemengde vorm

Bij deze soort van grafwerk wordt alles ‘’door elkaar’’ gestoken en is er niet een bepaalde lijn in te ontdekken. Een grafstuk gemaakt op deze manier kan eigenlijk alle vormen hebben. De meest gebruikelijke zijn de biedermeier en de druppelvorm. Dit bloemstuk lijkt altijd wat kleiner omdat het compacter gestoken wordt en er gaan daarom meer materialen in.

 

Moderne vorm “op lijn”

Een grafstuk dat op lijn wordt gemaakt is zo gestoken dat de materialen die erin zitten als een lijn tegenover elkaar lopen. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van mooi groot blad of een houten tak als basis. Dit bloemstuk toont erg mooi omdat je alles wat ruimer uit kunt zetten en het niet compact hoeft te zijn.

 

 

Afscheidsboodschap

Vaak wordt er gekozen voor een afscheidsboodschap in de vorm van een kaart of lint welke  in het bloemstuk wordt verwerkt.

Wanneer u kiest voor een lint dan wordt de tekst daar door middel van een computer opgedrukt. Er zijn tegenwoordig erg veel mooie kaarten te verkrijgen die er als een kleiner lint uit zien. Voor een wat kleiner grafstuk adviseer ik u om een kaart te nemen. Dit oogt wat subtieler en is meer in verhouding met het bloemstuk.